Вести

Држава ће финансирати изградњу водоводног система у Божетићима

Пројекат изградње водовода започела је локалнма самоуправа у Новој Вароши, а завршиће Министарство пољопривреде, које је обезбедило 70 до 80 милиона динара.

Ресорни министар Бранимир Недимовић приликом посете ове општине, нагласио је да су 40 година мештани чекали на водовод, и да ће коначно ове године бити изграђен.

„Мислим да је то највише што можемо урадити у овом тренутку“, казао је Недимовић и додао да Божетићи имају озбиљан пољопривредни потенцијал.

„Без сточарства нема ни пољопривреде, било да је реч овцама или кравама, свако грло је једна мала фабрика“, и истакао да очекује повољну годину што се тиче рода малине, цена „црвеног злата” биће добра, а такође су и добре прилике на тржишту.

Радосав Васиљевић председник општине Нова Варош рекао је да ће држава помоћи овај пројекат у вредности 140 милиона динара, који су покренули из буџета локалне самоуправе сопственим снагама.

„Оно што нам је велики ветар у леђа је то што је министар рекао да ће нам помоћи ове године са 30, а на пролеће са 40 милиона динара. То је итекако значајно за нововарошки буџет и за пројекат цевовода Трудовачког врела до Бријежња у дужини од шест и по, седам и сигуран сам да ће нам то много помоћи”, казао је Васиљевић.

Према његовим речима идуће године брже и лакше ће бити одрађена секундарну мрежа, јер је то план ове локалне самоуправе, да сви домаћини овог краја идуће године на јесен добију чисту, бистру воду пред својим домаћинствима.

„Овде је у плану да се ради део локалних путева из буџета наше општине, макадамски путеви сви који су оштећени током ове дуге зиме у овој месној заједници биће поправљени. Урадили смо много тога на реконструкцији расвете, сви дрвени стубови су замењени бетонским бандерама, ове године негде око 500 бетонских бандера и стубова је промењено на подручју Месне заједнице Божетића и оно што је најважније је Водовод и понеки крак асфалта, то је оно што њима треба и ван тога ми смо живог новца сваке године у буџету оздвојили негде око 16 милиона за све прикључне машине, апарате и опрему везану за сва ова наша домаћиства”, закључио је председник ове општине.