Вести

Усвојен буџет општине Нова Варош - 217 миилиона за инвестиције

Одборници Скупштине општине Нова Варош усвојили су буџет за 2021. годину. Општинска каса тешка је 756 милиона динара, од тога чак 217 милиона предвиђено је за бројне инвестиције.

Током наредне године са републичког нивоа финансираће се пројекти вредни више од 200 милиона динара. За проширење канализационе мреже на Златару Министарство пољопривреде определило је 56 милиона динара, из Министарства за заштиту животне средине опредељено је 100 милиона за трансфер станицу Бањица, Дирекција за воде ће за изградњу водовода у божетићким селима издвојити 60 милиона динара.

„Буџет за следећу годину је инвестициони и развојни, али може се рећи и потрошачки, по мери свих корисника буџета. Нововарошани у идућој години могу да очекују наставак инвестиција започетих претходних година, као што је завршетак радова на ОШ ’Живко Љујуић’. Очекује се и завршетак радова на стадиону на Златару, као и магистрални пут од Браношевца до Шанца заједно са изградњом кружног тока, али и улични правци од изузетног значаја као што је деоница кроз Ружину башту”, казао је председник СО Нова Варош др Бранко Поповић.

Он је истакао да ће се уз помоћ државе завршити и водовод Ћурчића врело захваљујући коме ће седам божетићких села али и део Нове Вароши имати боље водоснабдевање. Очекују се и улагања у здравство, те ће ускоро почети реконструкција кровне конструкције на старој згради Дома здравља, за који је Влада РС издвојила преко 25 милиона динара.

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић каже да се током креирања буџета за 2021. годину размишљало о сваком динару и да се искључиво водило рачуна о интересу грађана.

Од спорта, преко културе, социјалне и дечије заштите, просвете у коју се улаже највише иако нам опозиција то замера, а да не причамо о реконструкцији и модернизацији путева, водоснабдевања у свим месним заједницама. Kорона јесте успорила реализацију многих пројеката, али ће то све бити надокнађено у следећој годин”, казао је први човек општине подно Златара.

Он је истакао да општина Нова Варош има подршку Владе РС и већине ресорних министарстава за реализацију бројних пројеката, међу којима је најважнији почетак изградње трансфер станице за комунални отпад ’Бањица’, и пројекат за пречишћавање површинскх и отпадних вода који ће се градити испод Нове Вароши.