БЛИЗУ ШЕСТ ДЕЦЕНИЈА УСПЕШНОГ РАДА

Основна школа „Гојко Друловић“ у Радоињи прославила је , у среду 9. октобра, 58. година успешног рада и постојања. Поводом овог значајног датума, у матичној школи приређен је пригодан културно-уметнички програм, у коме је учествовало стотинак ђака – чланова драмско-рецитаторске, хорске и фолклорне секције.

- Прво школско звоно у Радоињи чуло се давне 1894. године, а у овој, спомен згради 9. октобра 1955. Овај датум се у историји радоињске образовне установе и узима као званичан почетак рада школе. У једном периоду, ова школа је била огледног карактера, чувена у тадашњој Југославији. Економија и статистика, на жалост, умешали су прсте и данас ОШ“Гојко Друловић“ више није огледна, али подмађен колектив, пун ентузијазма и жеље за успехом, и наравно њени ученици као највеће благо, нада су у боље сутра и гарант да у перспективи углед школе буде подигнут за још који степеник више – казала је, између осталог Ивана Ђајић, в.д. директорка школе, која је у пригодној беседи поздравила званице и угледне госте - чланове колектива, пензионере, директоре појединих јавних и приватних предузећа , као и челнике општине – Димитрија Пауновића, Бранислава Дилпарића и Ивана Младеновића. Председник општине Димитрије Пауновић је, иначе, честитајући обележавање овог значајног датума, истакао да локална самоуправа, и у условима тешке економске ситуације, настоји да помогне нововарошко образовање, посебно на пољу унапређења инфраструктуре, материјалних и трошкова превоза, а то ће радити и убудуће јер је квалитетно школство темељ сваког друштва и локалне заједнице.

Након беседе директорке, уследио је занимљив уметнички програм, инспирисан богатом народном традицијом, уз бројне музичке и фолклорне нумере и кратке драмске форме. Прослава Дана школе у Радоињи била је и прилика да директорка градске Библиотеке Нера Човић уручи пригодне поклоне за седамдесетак ученика од првог до четвртог разреда, уз бесплатне чланске карте овдашње књижевне ризнице, а свој допринос прослави пружио је и колектив и Дома културе „Јован Томић“, на челу са директором Жељком Томовићем, представивши стваралаштво дела секција које делују под окриљем ове установе.