ОРТАЧКИ ПОПРАВЉАЈУ СЕОСКЕ ПУТЕВЕ

Мештани Кућана засукали су рукаве и прошлог викенда поправили пут који ово село на падинама Муртенице повезује са Јасеновом и центром месне заједнице. Слична акција изведена је и у Божетићима и Акмачићима а у локалној самоуправи кажу да ће помоћи сваку акцију мештана на проправци сеоске путне инфраструктуре.

На поправци око шест километара излоканог пута којим да се једва могло проћи, протеклог викенда у Кућанима ангажовало се готово пола села. Локална самоуправа је обезбедила грађевинску машину за утовар тампона, а село 12 трактора и камион за превоз материјала. У акцију је учествовало и двадесетак мештана који су лопатама расипали тампон по коловозу. Слична акција изведена је и у селима Месне заједнице Акмачићи.

- Уз помоћ општине поправили смо око осам километара путева према засеоцима Мијушковићи, Јовановићи и Живановићи у Акмачићима , као и према Живковићима у Радијевићима. Мештани се организују и у другим засеоцима подаље од асфалта, јер у овим акцијама већина види једину шансу да пре зиме и снегова поправи излокане путеве – каже председник Месне заједнице Акмачићи Дејан Војиновић. Сунчане јесење дане искористиће и у већини других месних заједница за радове на поправци сеоских путева.

- У буџету смо обезбедили део средства за јесењу поправку сеоских путева, а механизацијом ћемо помоћи где год су мештани спремни за заједнички рад на општем добру. Месне заједнице у којима су биле замрле активности коначно су добиле нове савете и на њима је да сада одреде своје приоритете у активностима – каже заменик председника општине Иван Младеновић.