Ружа Матовић нова начелница Општинске управе

Дипломирана правница Ружа Матовић (члан СНС-а) нова је начелница Општинске управе у Новој Вароши. На ову функцију, са мандатом у трајању од пет година,постављена је одлуком Општинског већа, на седници одржаној крајем прошлог месеца.

- Свој посао обављаћу савесно и одговорно, у складу са законом и статутом Скупштине општине Нова Варош. У оквиру свог посла, начелник, иначе, преузима обавезу комплетног руковођења Општинском управом, спроводи организацију рада по службама, поставља руководиоце одељења и стара се о систематизацији радних места за све остале запослене при Општинској управи, истиче нова начелница Ружа Матовић, која је на Правном факултету у Крагујевцу дипломирала 2004. године. У општинској администрацији запослена је од 2005. године, и у протеклих седам година обављала је одговорне дужности и послове у имовинско-правној служби и као шефица одељења за послове управе, органа општине и друштвене делатности. Нова начелница постављена је, иначе, након јавног конкурса, чијем расписивању је претходила смена дотадашње начелнице Мерхиле Дивац, коју је Општинско веће разрешило дужности због неиспуњавања појединих критеријума за обављање послова начелника Општинске управе.