Вести

8 лица примљено у стални однос у предшколску установу

Предшколска установа ‘’Паша и Наташа’’ у сарадњи са општином Нова Варош, из чијег буџета се финансира, а на основе препоруке Министарства државне управе и локалне самоуправе, потписала је уговор са 8 лица васпитног кадра: 6 васпитачица и две медицинске сестре које су примљене у стални радни однос.

Развој предшколског образовања један је од стратешких приоритета општине Нова Варош у оквиру којег је последњих пар година унапређена инфраструктура, побољшани услови за боравак деце у објектима, примењене нове основе програма рада и отворена три истурена одељења у Акмачићима, Божетићима и на Kокином броду. Председник опстине Нова Варош Радосав Васиљевић, приликом закључења уговора, истакао је да је пријем 6 васпитачица и две медицинске сестре знатно кадровско појачање. Поред људства, укупна инвестициона улагања у ову установу у последњих 10 година премашују цифру од 30 милиона динара. План општине у наредном периоду је да среди двориште – поставићемо клупе, клацкалице, љуљашке, печурке, што ће омогућити знатно квалитетније провођење времена наших малишана у вртићу.

Директорица ове установе истакла је да овакво запошљавање у стални радни однос није постојало ни раније, чак ни од оснивања установе и да ће имати велики значај за даљи програм рада.

„Пријем радника много ће да значи за предшколску установу што се тиче саме организације рада и квалитета пружања услуге. Није се десило од почетка оснивања установе да је оволики број радника примљен“, истакла је директорица ПУ „Паша и Наташа“, Олгица Минић

Посебно задовољство имале су васпитачице које су након деценијског рада „решиле“ питање радног односа.