Вести

БАЛОН ХАЛА НА ЗЛАТАРУ

На делу општинског земљишта у туристичкој зони на Златару, на локацији иза хотела „Златарски златник“ , ускоро би требало да започну радови на изградњи и постављању мултифункционалне спортске хале. Финансијска средства за реализацију овог пројекта, у износу од око 10 милиона динара, обезбедило је Министарство трговине, туризма и телекомуникација, а изградњу објекта подржаће и Општина Нова Варош.

Уговор о сарадњи на постављању балон хале на Златару потписале су пре десетак дана Татјана Матић, државна секретарка у Министарству туризма, и Ивана Новаковић, директорка Туристичко-спортског центра „Златар“, који је овај пројекат кандидовало на републичком конкурсу у оквиру Програма расподеле и коришћења субвенција  намењених пројектима за развој туризма у 2015. Споразумом је прецизирано да би дворана тренажног карактера требало да буде завршена најкасније до средине марта наредне године. Балон хала поставиће се на површини од око 1.150 квадратних метара, а осим мултифункционалног терена за мали фудбал, одбојку, кошарку и рукомет, у оквиру објекта биће изграђени и пратећи садржаји са помоћним просторијама, као што су свлачионице, котларница и мини кафе-бар.

Туристичко-спортски центар и општинска Дирекција за изградњу започели су ових дана процедуру везану за прибављање свих потребних дозвола и документације, идејни пројекат је готов, а ускоро ће „на столу“ бити и главно пројектно решење. У ова два јавна предузећа очекују да би, уколико се буде испоштовала планирана динамика, радови требало да почну најкасније до средине октобра.

- Мултифункционална балон хала је значајан додатни садржај у туристичкој понуди, којим ће се унапредити квалитет услуге посебно у циљној групи спортиста свих узраста и категорија. За припреме екипа на Златару у последње две године влада изузетно интересовање, а у структури гостију хотела „Панорама“ најбројнији су управо спортисти, како из земље, тако и иностранства – каже Ивана Новаковић и додаје да  су се досадашње  примедбе спортских екипа углавном односиле на удаљеност градско-спортске дворане у центру града од туристичке зоне, као и на недовољан број трим, пешачких и бициклистичких стаза, такође важних за кондиционе и друге припреме спортиста.

У локалној самоуправи очекују да ће постављање тренажне дворане резултирати и повећањем броја гостију и остварених ноћења, са крајњим ефектима у виду повећања прихода, нових запошљавања и очувања радних места.

 

- Значајно је што су у ресорном министарству препознали значај једног оваквог пројекта, чијом ћемо реализацијом побољшати инфраструктуру на Златару. Планирамо и да кроз ребаланс буџета из општинске касе обезбедимо додатних милиона динара неопходних за завршетак радова на изградњи дворане – истиче Димитрије Пауновић, председник општине Нова Варош.