Вести

ДА СПОРТ БУДЕ ДОСТУПАН СВИМА

       Државни секретар  Министарства омладине и спорта  Предраг Перуничић  посетио је пре  општину Нова Варош и градској Основној школи уручио реквизите за вежбање, а у оквиру  пројекта „Спорт у школе“, намењеног деци од првог до четвртог разреда.

       Функционер Владе Републике Србије поручио је , том приликом, окупљеним малишанима да је за њихов психо-физички развој веома важно да се баве спортом, јер ће кроз спорт научити шта су фер-плеј, спортски дух, толеранција и праве вредности.

        - Задовољан сам због великог одзива школа широм Србије да учествују у програму „Спорт за школе“, који је пре годину дана покренут са циљем да најмлађи основци, кроз игру и забаву, схвате да је бављење спортом веома важно за неговање здравих стилова живота и њихово здравље. Све нам је више деце пред рачунарима, а мање на спортским теренима и такав негативан тренд се у будућности мора зауставити. Кроз ову и сличне акције, ресорно минстарство ће настојати и да се у деци пробуди љубав према спорту, како би у перспективи изњедрили неке нове шампионе који ће освајати медаље и одличја – казао је Предраг Перуничић, апострофирајући да је омасовљење спорта у школама један од приоритета у раду Министарства омладине и спорта, са циљем да спорт буде доступан свима јер ће само тако малишани добити прилику да на прави начин развијају свој таленат.

        Пројекат „Спорт у школе“ реализоваће се и у наредне две године, а њиме је предвиђено да свака школа учесница у програму добије донацију у виду различитих сетова реквизита за вежбање, које се првенствено одвија кроз игру и забаву, уз стручни надзор професора физичког васпитања ангажованих са бироа за незапослене, а који за свој рад добијају новчану надокнаду од ресорног министарства. Програм је, иначе, бесплатан што му даје на значају јер финансијски не оптерећује родитеље и школе.

       Након обиласка једине градске Основне школе у граду на падинама Златара,  и разговора са ученицима и руководством школе, државни секретар за спорт  састао се  и са замеником преседника општине Иваном Младеновићем, а окосницу разговора чиниле су теме везане за развој спорта у нововарошком крају и унапређење спортске инфраструктуре.