Вести

Димитрије Пауновић: НОВИ ПРЕДСЕДНИК СКИЈАШКОГ САВЕЗА

Нова Варош - Димитрије Пауновић нови је председник Скијашког савеза Србије. На ову функцију, Пауновића је једногласно изабрало педесетак делегата окупљених на Скупштини ССС, која је недавно одржана у хотелу „Панорама“, у организацији Планинарско-смучарског друштва „Златар“.

- Ново руководство имаће за циљ да подигне ниво српског скијања, које је данас, на жалост, на маргинама спортских дешавања. Један од приоритета у раду биће и значајнијие улагање у оне који постижу запажене резултате, али и на пољу омасовљења и популаризације овог спорта међу најмлађима. Зато планирамо спровођење бројне активности, а једна од њих биће укључивање у акцију „Спорт у школама“, посебно у срединама близу скијашких центара и оних који гравитирају ка њима како би се деца подстакла на баљење скијањем. Имамо у плану да за ове намене, уз помоћ државе и донатора, обезбедимо и део скијашке опреме, која је скупа и недоступна за већину родитеља. Крајњи циљ је да омасовљењем и популаризацијом дођемо до квалитета, селектујући потом оне најбоље како би изњедрили нове генерације добрих скијаша, спремних за учешће на међународним такмичењима – истиче Димитрије Пауновић, новоизабрани председник, који најављује да ће у Ски савезу побољшати комуникацију међу алпским,нордијским и сноуборд одборима, са циљем да се превазиђу антагонизми и незадовољство неких од клубова везано за досадашње вредновање резултата, а које је испољено и на овој последњој Скупштини ССС. Он напомиње и да ће именовањем новог руководства бенефите осетити сви клубови и одбори, али и да ће своју функцију (преузету након оставке Емира Кустурице) искористити и за промоцију Нове Вароши која у будућности претендује да прерасте у један од скијашких центара.

Избор новог руковоства је, иначе, била главна тачка дневног реда седнице, а на предлог новог председника, за потпредседнике Ски савеза изабрани су Драган Томић (председник ИО Универзал банке), Саша Милошевић(градоначелник Ужица ) и Братислав Гашић (градоначелник Крушевца), а за чланове Извршног одбора Момчило Ђуришић (директор и власник „Радијус вектора), Миломир Зорић (председник општине Ивањица), Срђан Ђуровић (директор Електро-Србије Краљево), Зоран Милојевић (саветник у Канцеларији за КиМ), и Сенад Махмутовић (државни секретар у Министарству пољопривреде). У ово тело биће именовано још пет чланова, које кандидују три првопласирана клуба у алпском скијању и по једног у сноуборду и нордијском трчању. Новоизабрани чланови ИО и председник Пауновић имаће и озбиљан посао на консолидацији тешког финансијског стања, што најбоље потврђује податак да је Ски савез тренутно дужан преко пет милиона динара, а да је за његово функционисање до краја 2013. неопходно обезбедити додатних 15 милиона динара. О детаљима финансијског и извештаја о раду, који су поднели сада већ бивши челници ИО и Скупштине, такође се водила краћа полемика, у којој су представници клубова апострофирали потребу да расподела новца из буџета Ски савеза убудуће мора бити равноправнија, а трошкови рационализовани.