Вести

ДИМИТРИЈУ ПАУНОВИЋУ ПОТВРЂЕН МАНДАТ ЗА ПРЕДСЕДНИКА ОО СНС НОВА ВАРОШ

Лидер нововарошких напредњака Димитрије Пауновић, дипломирани инжењер електротехнике, поново је изабран за председника Општинског одбора Српске напредне странке. На изборној Скупштини, одржаној у петак 8. маја у згради СО, Пауновић је добио једногласну подршку 58 верификована делегата. Он је, иначе, био и једини кандидат за челну функцију ове најмасовније политичке партије. 

 Функције потпредседника локалног огранка СНС у претстојећем мандату обављаће: Мерхила Дивац (дипломирани правник), др Бранко Поповић (специјалиста пнеумфтизиологије) и Иван Младеновић (професор), Владимир Пурић (приватни предузетник),  Цвета Бјелић је изабрана  за техничког секретара странке. 

 Подносећи извештај о раду ОО СНС у претходних пет година, Пауновић је нагласио да су напредњаци са маргине политичких дешавања успели да се домогну трона на локалној политичкој сцени. У неколико изборних циклуса, следбеници Александра Вучића у граду на падинама Златара остварили су изванредне резултате, а најубедљиву победу забележили су на прошлог марта одржаним ванредним парламентарним изборима када су у Новој Вароши задобили поверење 4.709 бирача односно 49,35 посто од укупног броја изашлих на биралишта, подсетио је нови-стари председник локалног СНС. 

 - У јуну 2012. године формирали смо власт и преузели одговорност да решавамо нагомилане проблеме грађана. Наследили смо празну касу и огромна дуговања, али смо, ипак, успели да поправимо тешко стање у многим областима, уведемо ред у функционисању локалне управе и општинских јавних предузећа, као и да приоритетно делујемо на пољу развоја туризма, пољопривреде, потстицаја запошљавања, привредних активности, предузетничке иницијативе, цивилног сектора. Захваљујући великом ангажовању, учинковитости и ефикасности пре свега наших страначких кадрова, знатно смо унапредили и сегмент здравства, социјалне политике, инфраструктуре, бриге о деци и младима... Изгарали смо на својим радним местима, а све са циљем да будемо у служби народа, подређујући страначке и личне интересе у корист грађана  – истакао је Димитрије Пауновић, који је и актуелни председник општине Нова Варош. Он је обећао да ће и наредном периоду напредњаци бити вредни, креативни, прагматични, рационални и ефикасни у спровођењу развојних идеја и пројеката, као и да су тренутно најреспектабилнија и најјача политичка опција, како на државном, тако и на локалном нивоу.