Вести

ДРЖАВА ДАРОВАЛА САНИТЕТ ДОМУ ЗДРАВЉА У НОВОЈ ВАРОШИ

Најмодернија и најсавременије опремљена санитетска возила, укупно 329, данас је додељено здравственим центрима у Србији, а једно од њих стићи ће и у нововарошки Дом здравља. Kључеве од новог санитета у присуству председнице Владе Србије Ане Брнабић и министра здравља Златибора Лончара, преузео је др Бранко Поповић, директор Дома здравља.

Ово је 11 возило, које током минулих десет година стиже у ову здравствену установу, од како се на њеном челу налази доктор Поповић.

У оквиру набавке вредности више од 15 милиона евра, налази се пет типова санитетских возила: за ургентне екипе са основном опремом (110 санитетских возила), комплетно опремљено возило (основна опрема, аспиратор и дефибрилатор – 95 санитетских возила), те санитетско возило за ургентне екипе са основном опремом, аспиратором, дефибрилатором и респиратором (10 санитетских возила), затим возила за превоз пацијената са хендикепом, односно возила са рампом за увоз пацијената (19 возила) и возила за превоз пацијената на хемодијализу (95 возила).

Министар здравља поручио је да је то највећа набавка нових санитетских возила у историји српског здравства.

“Наша је обавеза била да обезбедимо ова возила здравственим установама, али пре свега да обезбедимо најсавременије услове за наше грађане”, истакао је министар.

Премијерка Србије Ана Брнабић је приликом обиласка возила оценила да је то “огромна ствар за српско здравство”.

“Поносна сам на то како се развија српско здравство. Ово је огромна ствар за систем и за грађане Србије, а по лицима запослених видим колико им ово значи”, оценила је премијерка.

У оквиру набавке је и контингент додатних путничких возила за санитарну инспекцију Министарства здравља.

Иначе, током минулих десет година Дом здравља у Новој Вароши добио је од државе и локалне самоуправе четири санитетска возила, три теренска возила комплетно опремљена за пружање хитне медицинске помоћи, потом три путничка возила и један аутомобил за превоз пацијената на хемодијализу.