Вести

ДРЖАВА ФИНАНСИРА ИЗГРАДЊУ KОТЛАРНИЦЕ НА БИОМАСУ У НОВОЈ ВАРОШИ

Kанцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије и Општина Нова Варош су потписали уговор у оквиру “Програма за обнову и унапређење објеката у јавној својини у области образовања фаза ИИ” о изградњи котларнице на биомасу у склопу реконструкције Основне школе Живко Љујић.

Нова котларница ће испоручивати топлотну енергију Основној школи Живко Љујић, Средњој школи, спортској дворани, згради општине, згради Библиотеке и Завицајног одељења музеја.

 

– Проширењем капацитета биће омогућено да се на исти систем прикључе и зграде Дома културе, Инеx-Пошта, управна зграда ДХЛЕ и зграда полиције. Вредност радова је 233 милиона динара за изградњу котларнице, топловода и подстаница. Очекује се расписивање јавне набавке у року од 7 дана након усагалашавања документације. Ова котларница це заменити постојеће 2 котларнице које су користиле фосилна горива (лоз уље и мазут) за сагоревање – навео је у свом посту на фејсбук профилу заменик председника општине Нова Варош Бранко Бјелић.

 

Наставак реконструкције Основне школе кроз изградњу котларнице је обећао председник државе Александар Вучић током посете Новој Вароши.