Вести

Држава подржава РХ Центар Златар

Захваљујући напорима локалне самоуправе РХ Центар Златар поново ради од априла ове године, изјавио је данас министар здравља Златибор Лончар.

"Потенцијали ове установе која није радила три и по године су очувани, а држава ће у наредном периоду обезбедити дозволе и остале правне процедуре како би ова здравствена установа могла да почне са пружањем услуга лечења", рекао је Лончар после обиласка бивше Специјалне болнице за превенцију и лечење кардиоваскуларних болести на Златару.

Министар здравља истакао је да је Нова Варош једна од ретких локалних самоуправа које од државе не траже новац, већ само подршку да раде, улажу и отварају нова радна места.

"У Специјалној болници на Златару радило је 120 људи, од којих су тренутно на посао враћена 34 радника. Надам се да је ова влада препознала важност оваквих центара за развој локалних самоуправа и да ћемо имати подршку коју нисмо имали од претходне власти, због чијег немара је РХ Центар Златар угашен", истакао је председник општине Нова Варош Димитрије Пауновић.

Општина Нова Варош узела је од 1.априла под закуп овај објекат од Фонда ПИО, а по речима Пауновића, од када је центар почео са радом, већ постоји интересовање стратешких партнера да улажу и послују на Златару.

 У посети некадашњој Специјалној болници Златар данас је, поред министра здравља Лончара, био и министар правде Никола Селаковић, који је такодје учествовао у разговорима о даљим стратешким плановима за поновно покретање рада РХ Центра Златар.