Вести

Градња гасовода до краја године за Пријепоље, Прибој, Нова Варош и Сјеница,

Председник Александар Вучић најавио је да ће до краја године почети изградња гасовода за Пријепоље, Прибој, Сјеницу и Нову Варош.
 
"Ове године крећемо и 30 милиона евра улажемо, добијате гасовод. Мислим да је то важна вест", поручио је Вучић грађанима Пријепоља који су га дочекали у том граду.
 
Директор Србијагаса Душан Бајатовић информисао је председника да би гасовод од Златибора до Прибоја коштао око 10 милиона евра, затим до Бистрице још 12, до Пријепоља још пет милиона, толико још до Нове Вароши и око додатних 12 милиона до Сјенице.
 
То је укупно око 45 милиона евра, за изградњу челичног гасовода, уз још око 30 за секундарни гасовод.
 
"То се налази у просторном плану Србије и може брзо да почне да се пројектује и да се ради", рекао је Бајатовић.
 
Председник је затим позвао телефоном министра финансија Синишу Малог, који је потврдио да у буџету има простора за улагање од 30 милиона евра у гасовод за те четири општине до краја године.
 
Вучић је истакао да је гасовод стратешки важан, због инвеститора, али и становништва, да би имали чист ваздух, да се не би грејали на чврста горива, али и да би им грејање било јефтиније.
 
"Важно је за долазак фабрика, које без тога не долазе. А, не можемо да урадимо за Пријепоље, а да не урадимо за Прибој, Сјеницу, Нову Варош", рекао је Вучић.
 
Председник Србије Александар Вучић у Пријепољу.Извор: Српска напредна странка
Председнику су грађани скренули пажњу и на проблем са трафо-станицом, додајући да им "треба струја", а он им је обећао решење и тог проблема.
 
Једна од мештанки пожалила се председнику што њена ћерка, која је завршила психологију, нема посла, иако је, каже, упражњено место психолога три године у Здравстевном центру Ужице.
 
Вучић је узвратио да није проблем у надлежнима у Здравственом центру, већ у њему, односно у одлуци да се не оптерећује државни сектор са много плата, већ да буде на нивоу 28.000-29.000 људи, како држава не би морала да подиже дажбине за приватни сектор.
 
"Добар део тих мера смо укинули, па ћемо да видимо и на састанку са председницима општина. Добићете одговор чим будем завршио састанак", рекао јој је Вучић.
 
Хоћу најбоље односе Срба и Бошњака
 
Председник Србије Александар Вучић апеловао је данас на становнике Пријепоља да чувају најбоље односе између Срба и Бошњака.
 
"Моја порука вама је да желим да чувате најбоље односе између Срба и Бошњака. Што се мира и стабилности тиче, то у Србији имамо, али хоћу да будемо најближи", рекао је он обраћајући се окупљеним грађанима.
 
Вучић је казао да је у Пријепољу разговарао са дечацима Страхињом и Милованом, али и са Вахидом и Најлом.
 
"Желим да имате најближе и најбоље односе и да бринемо једни о другима – Срби о Бошњацима, Бошњаци о Србима", нагласио је он.
 
За шест до 12 месеци договор за нову фабрику у Пријепољу
 
Председник Србије Александар Вучић је, уочи почетка састанка у општини Пријепоље, рекао окупљеним грађанима да ће покушати у наредних шест до 12 месеци да са неким инвеститором договори изградњу нове фабрике у Пријепољу.
 
Вучић је грађанима на Тргу братства и јединства обећао да ће држава зато инвестирати у путеве, градњу брзе саобраћајнице, гасификацију и друго, јер је то услов за долазак инвеститора.
 
Председник је затим започео састанак са председницима општина Пријепоље, Прибој, Нова Варош и Сјеница, коме присуствују и министри Томислав Момировић, Златибор Лончар, Анђелка Атанасковић, Ирена Вујовић, као и директори државних предузећа Милорад Грчић, Горан Пузовић, Душан Бајатовић, Зоран Дробњак, Бојан Атлагић и Небојша Шурлан, као и директор Kанцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић.
 
Да покушамо да решимо многе проблеме у овом крају
 
Председник Александар Вучић поручио је у обраћању грађанима током посете Пријепољу да ће држава у том крају радити на изградњи и обнови путева и изградњи гасовода, што ће привући инвеститоре у Пријепоље, а то ће значити посао и бољи животни стандард за све грађане.
 
"Данас ћемо да покушамо да многе проблеме Пријепоља, Прибија, Нове Вароши и Сјенице решимо. Запамтите моје обећање, урадићемо за све четири општине примарни и секундарни гасовод", рекао је Вучић.
 
То ће коштати око 75 милиона евра, али је то промена живота у овом крају Србије и то ће држава да преузме на себе, истакао је председник.
 
Председник Србије Александар Вучић у Пријепољу.Извор: Српска напредна странка
"Радићемо путеве, то ће да мења ваш живот овде. Радићемо пут до Милешеве, гледаћемо да кренемо да радимо пут Милешева-Водена пољана, као и Баре-Kамена гора, а 80 милиона ћемо да уложимо у пут од Пријепоља до Ивања, и од Ивање до Сопотнице", прецизирао је Вучић.
 
Додао је да у месту Бродареву има великих проблема чим киша падне, па ће бити очишћени канали, проширени браници, како би путеви били безбеднији.
 
Обећао је и у Жупи нову трафо-станицу, као и на неколико места потпуно уређење нисконапонске мреже, како би сви мештани имали струју.
 
"Радићемо брзу саобраћајницу, да спојимо Пријепоље са аутопутем, јер тада ће долазити инвеститори. Ићи ћемо на даља улагања у здравствени центар. Помоћи ћемо општини да врати дугове. Све радимо да бисмо привукли неког од већих инвеститора", рекао је Вучић наводећи да је Пријепоље једно од 19 места у које није доведен значајнији инвеститор.
 
"У Прибоју данас отварам немачку фабрику. Ускоро ће и у Пријепоље доћи неки од инвеститора и кренућемо да запошљавамо људе после много година", рекао је Вучић.