Вести

ЈKП Трећи септембар богатије за три камиона, дар београдске Градске чистоће

Kомунално предузеће 3. септембар из Нове Вароши добило је три возила која ће општини користити за одржавање градске чистоће.

Донација у виду цистерне која ће у случају кварова омогућити мештанима уредно водоснабдевање и чисте улице, подизач који олакшава изношење смећа са сеоског подручја као и камион смећарка запремине 20 кубика донација су ЈKП Градска чистоћа из Београда.

Ми као општина доста улажемо у развој туризма, сваки пикавац је сувишан, а камоли препуни контејнери који нарушавају изглед нашег места. Пракса овог београдског предузећа је да помажу мале општине које не могу својим средствима да приуште савремена возила, да им помажу. Овога пута, захтев смо упутили и захваљујући наше горе листу, Марку Попадићу који је упознат са овом ситуацијом, одобрена нам је донација и ми смо веома захвални “, каже Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош. Он додаје да су возила која су до сада била коришћена у веома лошем стању, попут подизача који је у квару и да донација није данас стигла, за два дана , проблем одвожења смећа био би тешко решив.

Kолико је одржавање хигијене битно пре свега на улицама, сви смо се уверили у пандемији корона вируса, када је дезинфекција улица неопходна, каже Марко Попадић, директор ЈKП Градска чистоћа из Београда.

“ Пре годину дана обновили смо возни парк и на иницијативу председника општине одлучили смо да донирамо Новој Вароши камион за одвожење отпада, камион за одвожење шута и једну цистерну за прање улица. Прошле године донирали смо трактор за чишћење снега и традицију ћемо наставити и у наредним годинама “, каже Попадић.

Сузана Шуљагић, директорка ЈKП 3. септембар каже да је подизач био у најгорем стању и да ће обновом возног парка трошкови изношења смећа бити знатно мањи.

“ Сада ћемо у сеоским срединама у једној тури износити смеће и трошкови ће бити знатно нижи. Ово је за нас најзначајнија донација у последњих 20 година.