Вести

Кроз јавне радове посао за 53 Нововарошана

Укупно 53 Нововарошана са евиденције тржишта рада ће у наредна четири месеца бити радно ангажовано на различитим пословима у осам општинских јавних предузећа и установа. До привременог запослења, ова лица доћи ће у оквиру програма јавних радова - једне од мера локалне политике запошљавања, за чију је реализацију у овој години из општинског буџета издвојено 8.000.000 динара.

Уговори између представника послодаваца из јавног сектора, локалне самоуправе и пријепољске Филијале Националне службе за запошљавање потписани су јуче у згради Скупштини општине, а већ данас ангажовани радници биће распоређени у службама Општинске управе, Туристичке организације, Комуналном предузећу, Дому културе, градској Библиотеци, Дому здравља,Предшколској установи „Паша и Наташа“ и Специјалном резервату „Увац“.

Захваљујући реализацији овог програма, до посла , уз месечну новчану надокнаду од око 26.000 динара, доћи ће наши суграђани из категорије тешко запошљивих. А њихово ангажовање, са друге стране, у значајној мери доприноси да се унапреди рад у локалним јавним предузећима и установама у којима су распоређени на различитим пословима, у складу са степеном стручне спреме и потребама послодаваца – рекао је председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Председник Васиљевић је подсетио да је Општина Нова Варош у последњих десетак година за мере локалне политике запошљавања из општинске касе утрошила средства од око 150.000.000 динара. Спроведено више од 30 различитих мера и програма у овој области, а процењује се да је у оквиру њих било радно ангажовано близу 1.000 лица.

Јавни радови су, као и претходних неколико година, организовани у областима унапређења рада општинске управе, одржавања градске инфраструктуре, јавних површина и заштите животне средине, као и у сегменту социјалних, хуманитарних и културних делатности.

-Мера јавних радова има одличне ефекте у пракси. Корисна је и за ширу друштвену заједницу, и за ангажована лица, која, иначе, послодавци због година, нижих квалификација и других отежавајућих околности, теже запошљавају – казала је директорка пријепољске Филијале НСЗ Ана Пејовић, подсетивши на одличну сарадњу ове државне институције и Општине Нова Варош, за коју сматра да води одличну локалну политику запошљавања, уважавајучи потребе и у складу са финансијским могућностима.