Вести

ЛЕЧИЛИШТЕ „ЗЛАТАР“ КОНАЧНО ИМА ВЛАСНИКА

Рехабилитациони центар „Златар“је после вишегодишњих судских спорова пресудом Касационог суда постао власништво Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање.

Пре четири деценије Фонд је уложио значајна средства у изградњу овог Рехабилитационог центра, па је то био разлог за судско потраживање права власништва.

„Златар“ је тако постао други Рехабилитациони центар у Србији који је враћен Фонду и пензионерима. Ово лечилиште за кардиоваскуларне болести се простире на осам хектара, на надморској висини од 1.250 метара, а располаже са 350 кревета, затвореним базеном, спортским теренима и пратећим објектима за рекреацију и рехабилитацију и поседује око 17 000 квадратних метара под кровом.

Влада Србије именовала је бившег директора Туристичке организације у Новој Вароши Ђорђа Обућину за новог директора привредног друштва „Златар“ д.о.о., које је правни наследник некадашњег Рехабилитационог центра „Златар“. У власништву привредног друштва „Златар“ и радника остао само део хотелског намештаја и опреме.