Вести

ЛЕТУЈУ О ТРОШКУ ОПШТИНЕ

Педесетак првака из свих шест основних школа на подручју златарског краја отпутовало је средином прошле седмице у Бечиће, где ће десет дана летовати о трошку Општине Нова Варош.

Пут црногорског приморја караван малишана кренуо је, у четвртак 25. јуна у раним јутарњим сатима у пратњи неколико учитељица и социјалних радница, предвођених директорком Центра за социјални рад Јеленом Лековић, а прваке је испратио и заменик председника општине Иван Младеновић. Он је деци пожелео срећан пут и леп боравак у дечјем одмаралишту „Ужице“ у Бечићима, поделивши им пакетиће са храном и водом (поклон домаћих спонзора), као и мајице са штампаним натписом „Златарфест 2015“, како би најмлађи житељи града на падинама Златара промовисали нововарошки крај и предстојећу туристичку манифестацију.

У благодетима мора овог пута ужива близу 50 првака из породица слабијег материјалног статуса, а према унапред утврђеном правилнику о начину избора деце за боравак на црногорском приморју, који је сачинио општински Центар за социјални рад. Право на бесплатно летовање имају првачићи самохраних родитеља, малишани из породица корисника ЦСР, као и оних материално угрожених чија деца до сада нису била на мору. Они су били приоритет, а прилику да уживају на црногорском приморју имала је и неколицина малишана чији је један од родитеља незапослен уз доплату од 5.000 динара по детету, а ако су оба запослена морали су да издвоје 10.000 динара.

Првачићи из Нове Вароши, Дражевића, Бистрице, Радоиње , Акмачића, Љепојевића, Јасенова и Божетића, у Бечићима ће, уз квалитетну услугу смештаја и исхране, богат рекреативни-забавни програм и бесплатне часове пливања, боравити до 5.јула.

 

Акцију бесплатног летовања ђака првака општински челници покренули су пре две године, а за ову намену су из буџета за 2015. издвојена средства од око милион динара. Летовање првака помогло је и неколико домаћих фирми и организација – Канцеларија за младе, ЗЗ „Зеленика плус“, Пекара „Укус мерака“, „ГМГ Градња“, Аутопревозник Радиша Мариновић, „Наташа“, „Трговина Авдић“ и „Болеро“.