Вести

Министар спорта обишао терене и спортисте

Вања Удовичић истакао да су идеални услови за спортисте и рекреативце и да ц́е планина добити амбуланту Завода за спорт и спортску медицину.

Министар спорта и омладине у Влади Србије Вања Удовичић  са сарадницима, у уторак је на Златару присуствовао отварању спортског терена хотела „Панорама“, у чије је наткривање и нову подлогу на 1.500 квадрата општина Нова Варош уложила пет милиона динара. Са челницима општине и ТСЦ „Златар“ министар је разговарао о корацима на унапређењу услова боравка спортских екипа и неоходним инвестицијама, а изнео је и сугестије за проширење базена на 25 метара и градњи балон сале.

- Златар заслужује пажњу Републике, како би се проширили и искористили капацитети за припреме спортиста, али и да буде доступан рекреативцима и младим људима, у интересу свих грађана Србије. Сходно оној народној : „У здравом телу – здрав дух“, Србији је неопходно да се на здрављу нације ангажују сви – од спортских савеза, Олимпијског комитета, до клубова и локалних управа - рекао је Удовичиц́.

Министар спорта најавио је отварање амбуланте Завода за спорт и спортску медицину из Београда у РХ центру на овој планини, јер сви родитељи, како је рекао, немају могуц́ност да своју децу доведу на прегледе у Београд. Превентива је неопходна, не само за спортисте, вец́ и рекреативце и ученике.Нагласио је и да ц́е наредних месеци бити „контролних тачака“ договора о заједничкој акцији.

Некадашњи ас ватерполо репрезентациоје срео се и са члановима овдашњих клубова и љубазно и стрпљиво се одазивао њиховим позовима да их заједнички, за успомену овековече објективи фотоапарата.

Димиртије Пауновић, председник општине, рекао је да су у току разговори са Болницом из Прибоја о отварању одељења физикалне медицине и рехабилитације, али и другим садржајима који ову ваздушну бању, са надморском висином од 1200 -1600 метара, треба да учине привлачном дестинацијом за спортисте Србије и окружења.