Вести

Министар Вулин: Златар заслужује пажњу државе

         Влада Србије данас је формирала међуресорну групу од представника министарства рада, туризма и привреде и Фонда ПИО да тражи решења за рехабилитационе центре и бањско-климатстка лечилишта.Треба, пре свега, видети у чијем су власништву, па дугове и остало, а постоји више механизама да се ови „мртви капитали“ покрену – од приватизације до стратешког партнерства и акционарства. Све је боље од овог стања у коме је РХ центар „Златар“.


Ово је, поред осталог, у уторак поподне истакао Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, који је са министром правде Николом Селаковићем и државним секретаром Министарства омладине и спорта Предрагом Перуничићем, посетио планину Златар и Нову Варош.


Истичући да је очуван РХ Центар „Златар“, захваљујући напорима особља које је у њему радило до пре три године и општине Нова Варош и да у њему, пошто га је општина привремено закупила од Фонда ПИО, тренутно бораве спортисти, министар Вулин је истакао:
- Златар заслужује пажњу државе, треба Србију упознати са потенцијалима краја, пре свега у развоју здравственог и спортског туризма.Златар неће бити запостављен...
              

Председник општине Димитрије Пауновић затражио је веће разумевање државних органа и помоћ у отварању или очувању радних места јер се из нововарошке општине за десет година иселило 6.000 грађана