Вести

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила Нову Варош

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила Нову Варош Министарка привреде Анђелка Атанасковић разговарала је са привредницима Нове Вароши о изазовима са којима се сусрећу и том приликом поручила да је ресор који води отворен за сарадњу и помоћ.

Она је привреднике упознала са програмима подршке Министартства привреде, потсећајући да је ове године из ресора који води издвојено две милијарде динара бесповратних средстава за четири програма подршке малим и средњим предузећима, и то за набавку опреме, за подстицање предузетништва кроз развојне пројекте, за помоћ почетницима у бизнису и по први пут за програм намењен женама и младима.

– Многи привредници из Нове Вароши већ користе средства Фонда за развој, али и Министарства привреде, што показује да нас видите као некога коме могу увек да се обрате, на кога могу да се ослоне и ко може да им помогне – рекла је министарка Атанасковић. Приликом посете општини Нова Варош, министарка је обишла компанију “Златарпласт” која запошљава 300 радника, као и предузеће “Трговина Авдић” у пословној зони Инова.