Вести

НАГРАДЕ НАЈУСПЕШНИЈИМА

За 18 најбољих ученика завршних разреда основних и средњих – добитника дипломе „Вук Караџић“, Општинска управа је и ове године организовала свечани пријем у згради локалног парламента. Традиционални сусрет Вуковаца и челника локалне самоуправе протекао је у срдачној атмосфери, уз доделу награда и признања, за која су из општинске „касе“ издвојена средства од 300.000 динара.

Општина је са поклон књигама, чланском картом Библиотеке и са 5.000 динара наградила осам Вуковаца из три основне школе, а са по 7.000 динара њих 10 из нововарошке Гимназије. Награде најуспешнијим ђацима у својим генерацијама уручио је председник општине Димитрије Пауновић, а свечаном пријему у име домаћина присуствовали су и његов заменик Иван Младеновић, начелница Општинске управе Ружа Матовић и шефица финансијске службе Мирјана Ћировић.

- Општинска управа је овим пријемом и скромним наградама желела да вам искаже поштовање за изузетне резултате постигнуте у досадашњем школовању, са жељом да уз предан рад, труд и одрицање наставите да нижете најбоље оцене и постижете врхунске домете у областима које изаберете као будуће професионално опредељење. Надамо се да ћете се након завршених факултета вратити у завичај и помоћи Новој Вароши у њеној даљој афирмацији и развоју – поручио је Вуковцима председник Пауновић, одајући признање и њиховим родитељима, наставницима, професорима, разредним старешинама и директорима овдашњих образовних установа.

 

Похвале и признања ове године добили су основци : Филип Матијевић, Филип Дробњаковић, Филип Крџавац, Милица Томашевић, Драгослава Ковачевић (ОШ „Живко Љујић“ Нова Варош), Петар Мартиновић, Милош Матовић (ОШ“Добрица Рајић“ Бистрица), Вуле Мандић (ОШ“Гојко Друловић“Радоиња), и средњошколци Лазар Млађеновић (ђак генерације), Тијана Друловић, Теодора Бјелановић, Зорана Зорић, Тамара Матијевић, Маја Нешовић, Даница Пушичић, Никола Баковић, Бојан Леовац и Милан Бјелић (Гимназија „Пиво Караматијевић“). Ово је, иначе, први пут да међу средњошколцима буде више Вуковаца него међу ђацима основне школе.