Вести

Напредна школа омладинског лидерства

У организацији културног Центара DamaD организована је „Напредну школу омладинског лидерства у југозападној Србији“ уз финансијску помоћ УН-а у оквиру пројекта ‘Унапређење људске сигурности у југозападној Србији“ и окупила је 45 младих од 19 до 28 година, представника парламентарних политичких партија и ОЦД из општина: Нова Варош, Нови Пазар, Сјеница, Тутин, Пријепоље и Прибој.

Школа је замишљена као деветодневна активност која ће бити спроведена кроз два (2) модула. Први модул је реализован од 13. до 17. новембра 2013., у Хотелу Панорама на Златару.

„Напредна школа омладинског лидерства“ има за циљ: да младе изложи концептима који надилазе предизборне кампање појединачних политичких партија; да назначи мапу пута лидерства младих које је базирано на знањима, вештинама и техникама; да фокусира минимум области и друштвених процеса које је потребно познавати за лидерско позиционирање у странкама, локалним заједницама или организацијама цивилног друштва.

Првом дану рада ове школе присустовали су преседник општине Нова Варош и његов заменик као и председници општина Прибој и Тутин и изнели своја виђења на ову тему.