Вести

Неоснован захтев за отцепљење

“Сумњамо у број потписа, а постоје и индиције да је за све неко добио новац а петиција наручена, не из Чајетине, већ из неког другог центра, само да се овде створи политичка нестабилност, што ће вероватно и бити предмет полицијске истраге .” Ово је  рекао  председник општине Нова Варош Димитрије Пауновић (СНС) одговарајући на захтеве 700 потписника петиције за отцепљење девет села из месних заједница Драглица, Негбина, Јасеново и Бела Река од општине Нова Варош и њихово припајање општини Чајетина којој су припадали до 1958. године.

“Не занемарујемо и не запостављамо села на левој обали Увца већ бринемо о равномерном развоју целе општине и зато не дозвољавамо да се сви проблеми и све што није урађено минулих година приписује нама који смо на власти тек 13 месеци. Иза свега стоји неформална група грађана, предвођена пропалим политичарима и бившим одборницима који ниу оставрили своје амбиције, а изгубили су изборе и власт и сада желе да се опет нађу у жижи умањујући ефекте рада локалне власти“, рекао је Пауновић.

Конфетенцији за штампу присуствовали су и одборник СНС Зоран Гојгић и председници четири месне заједнице – Мире Грбић из Негбине, Милутин Жунић из Беле Реке, Гријица Петровић из Јасенова и Драгослав Мутавџић из Драглице који су одбили захтеве порписника петиције као злонамерне. Према речима председника МЗ Негбина Мира Грбића, мештани села Бурађа најавили су одвајање од Негбине чији су мештани  „коловође“ у акцији.

 

“На предстојећим зборовима разговараћу са грађанима о свим проблемима наведеним у петицији и уколико аргументи превагну на њихову страну лично ћу помоћи прикључење општини Чајетина. Сигуран сам међутим да девет села неће нигде добити оно што овде има. Општина Нова Варош не дугује ником ни динара, док је Чајетина дужна 150 милиона динара”, рекао је Пауновић.