Вести

НОВОВАРОШKО ЗДРАВСТВО ОСТАЈЕ ПОД УЖИЧKИМ KРОВОМ

Влада Србије донела је Уредбу којом се мења план мрежа здравствених установа. Уредба предвиђа оснивање здравствених центара у Пријепољу и Прибоју, док ће нововарошка и сјеничка здравствена установа остати у идаље у систему Здравственог центра Ужице.

Првобитно решење изазвало је незадовољство у нововарошким и сјеничким домовима здравља, општинским руководствима, као и међу посланицима републичког парламента из овог дела Србије. Затражена је хитна измена дела Уредбе, како је наведено у интересу пацијената са подручја златарског и пештерског краја. Влада Србије и Министарство здравља прихватили су предлог директора нововарошког Дома здравља доктора Бранка Поповића, да се из првобитне Уредбе промени одлука којом су се здравствене установе из Сјенице и Нове Вароши, након више од 30 година издвајале из ЗЦ Ужице и припајале будућем Здравственом центру у Пријепољу.

Здравствени центар Пријепоље, који ће чинити Општа болница и Дом здравља, бројаће 170 постеља. Здравствени центар ће бити основан и у Прибоју, а обухватиће Општу болницу Прибој и Дом здравља Прибој, са укупно 110 кревета.