Вести

Обележен Дан општине Нова Варош

Свечаном седницом Скупштине општине Нова Варош у Дому културе, којој си присуствовали бројни гости из политичког, културног и верског живота, обележен је Дан општине Нова Варош.

Према речима председника општине, Димитрија Пауновића, амбиције локалне власти су велике јер је постављено много задатака које треба извршити.

„Задовољан сам оним што смо до сада урадили, али може и мора више, како би се задовољиле потребе свих грађана и превазишли тешкоће“, рекао је председник општине, Димитрије Пауновић.

Како је рекао, до сада је учињено много на унапређењу привредног амбијента и пољопривредне производње, а велика средства уложена су у побољшање здравствених услуга и спортско-туристичке понуде Нове Вароши. Такође, локална самоуправа је велику пажњу посветила канализационој и путној инфраструктури, што ће, чинити и у наредном периоду, и додаје да следеће године очекује прве резултате ових инвестиција и напора.  „Захваљујем се свима који свакодневно доприносе побољшању стања у нашој општини, а политичке конкуренте позивам да радимо на заједничком добру“, рекао је Пауновић.

Поводом Дана општине уручене су плакете и захвалнице успешним привредницима, спортистима и ученицима, као и заслужним појединцима у протеклих годину дана. За допринос унапређењу пословног амбијента у 2013. години.Признања су додељена предузећима која су запошљавала највише радника, а то су „Златар пласт“, „Пластика“, „Слога“, „Сложна браћа Зоран и Неле“, „Златар превоз“, „Трговина Авдић“. Плакете су добили и пољопривредни произвођачи који су се својим радом посебно истакли и знатно унапредили и проширили обим своје производње, Јекослав Пурић, због афирмације органске производње и највеће површине засађене хељдом, Бранко Вујаничић, највећи произвођач кромпира у општини, Срећко Поповић, највећи произвођач млека и Ратомир Јаџић који је власник највеће плантаже малина.

Нововарошани који су се истакли својом хуманошћу, Владан Поповић, давалац крви и Томо Млађеновић због изузетног подвига спасавања из набујале реке, добили су захвалнице. 

            Програму ЕУ ПРОГРЕС уручена је плакета за подршку развоју локалне заједнице. Плакете ће накнадно бити уручене турској агенцији ТИКА за допринос унапређењу услуга здравствене заштите, компанији „Теленор“ за подршку развоју Центра за младе и НАЛЕД - у за допринос унапређењу пословног амбијента у општини.