Вести

ОБЕЛЕЖЕНА КРСНА СЛАВА

У уторак 27.октобра, на дан Свете Петке – мати Параскеве, Општински одбор Српске напредне странке у Новој Вароши обележио је партијску славу.

Напредњаци су скромну свечаност уприличили у фонетској сали Дома културе, а поред партијских функционера, предвођених председником ОО СНС Димитријем Пауновићем и потпредседницима Владимиром Пурићем, Мерхилом Дивац, Иваном Младеновићем и Бранком Поповићем, крсну славу прославили су и бројни други чланови и активисти, одборници локалног парламента из редова СНС, као и страначке колеге -гости из суседних градова и општина.

  Након ломљења славског колача и молитве у част светитељке, срдачну добродошлицу гостима и честитке члановима партије упутио је лидер локалних напредњака Димитрије Пауновић, који обавља и функцију председника општине.

- За Српску напредну странку је императив бољи живот грађана. Зато ћемо још снажније наставити мисију да на свим пољима унапређујемо локалну заједницу и њеним житељима помогнемо да квалитетније живе и раде. СНС у Новој Вароши има довољно капацитета да решава нагомилане проблеме наслеђене из неког ранијег периода. На путу опоравка имамо пуну подршку државе, привредника и пре свега коалиционих партнера у власти. Пред нама је још пуно изазова и препрека које нас, међутим, неће обесхрабрити и зато вас позивам да још савесније и одговорније обављамо послове за које су нам бирачи указали поверење  – истакао је Пауновић, уз подсећање да је, паралелно са решавањем нагомиланих проблема у локалној заједници, СНС активан чинилац и у политичком животу Нове Вароши и да ће на том пољу један од кључних циљева бити јачање сарадње са политичким савезницима и свима који су спремни да раде у интересу грађана.

Пригодну беседу одржао је и свештеник Радмило Јањић, који је благословио скуп и чланству СНС-а зажелео да још дуго година обележавају славу и раде на добробит свих грађана и рода свога. Он се том приликом захвалио на подршци коју локална самоуправа пружа Црквеној општини Нова Варош, посебно у сегменту обнове богомоља у нашем крају.

Поред представника општинских и републичких предузећа и установа, обележавању славе присуствовали су и челници партија из владајуће коалиције – Бранислав Дилпарић (СПС), Никола Јелић (НС), Ненад Тодоровић (УРС) и Алија Мујагић (СДП), као и опозиционе ЗЗС Милојко Шуњеварић.