Вести

Одборници поклонили дневнице за обнову куће !

Шеснаест одборника локалног парламента са листе „Александар Вучић - За нашу децу“ одрекли су се скупштинске дневнице и прикупљених 160.000 динара донирали нашем суграђанину Ђолу Кузељевићу (52), коме је недавно ватрена стихија готово у потпуности уништила породичну кућу у насељу Милановац.

Напредњаци су покренули и иницијативу да се погорелцу из локалног буџета додатно помогне да обнови свој дом, тако да ће породица Кузељевић из општинске касе за санацију штете од пожара добити још 280.000 динара. Одборници из редова СНС истичу да се акцији помоћи обнове куће придружио и народни посланик Крсто Јањушевић, захваљући чијем ангажовању је обезбеђена грађа за кровну конструкцију на објекту.

-Хвала одборницима, Општини, комшијама, народном посланику Јањушевићу, привредницима и свим хуманим људима који су нам помогли у овим тешким данима – каже за „Варошке новине“ Ђоле Кузељевић, чију су породицу – супругу Јеленку и ћерке Кристину и Катарину недавно посетили одборници са листе СНС – председник Скупштине др Бранко Поповић, Владимир Пурић и Срђан Љујић, уручивши им новчану помоћ, уз речи охрабрења и подршке.

Погорелац прича да је за само неколико минута изгорело све што су кућили у протекле готово три деценије. Пожар су по инспекцијском извештају изазвале неиспавне електро-инсталације. Кузељевићи сада живе у подруму породичне куће јер су спрат и поткровље претворени у згариште.

-Још увек смо сви у шоку. Страшно јесте, али смо могли доживети још већу трагедију. У жељи да некако помогне, мајка Драгиња се попела на спрат да покуша да гаси ватру, али се врло брзо онесвестила од дима. У кући тада није било никога. Срећом, ватрогасци и хитна помоћ су брзо стигли тако да смо успели да је извучемо. Не смем ни да помислим шта би се десило да су реакције ових служби закаснеле јер је несрећна жена већ добила озбиљне опекотине – каже Ђоле, који је тежак бубрежни болесник и тренутно незапослен.

Кузељевићи , поред све муке која их је задесила, нису у завидној финансијској ситуацији. Помоћ, ипак, не траже и не очекују, иако им је преко потребна. Како у новцу за обнову куће, тако и у намештају, белој техници, осталом покућству...

Сви који желе да помогну овој породици могу то учинити уплатом на динарски жиро рачун код Поштанске штедионице : на број 200124265789-39.