Вести

Општина Нова Варош сакупила 2 милиона динара за угрожене

Општина Нова Варош сакупила је помоћ у стварима вредности више од 2 милиона динара за становнике најугроженијих места у Србији, који се налазе и изузетно тешкој ситуацији због кишних поплава.

Општини Нова Варош успела је да из свог буџета издвоји милион динара, док су преостали милион донирали привредници из ове општине.

Тако је прикупљено 720 пари гумених чизама, око 22.000 квадратних метара грађевинске фолије, преко 1200 канистера и бурића за воду.

Овој акцији велики допринос дале су фирме „Златар пласт“, „Пластика“, „Сложна браћа“ и Трговина „Авдић“, све из Нове Вароши, а камион за превоз сакупљених стварио обезбедио је „Злат превоз“ Нова Варош. Фирма „Пластика“, обећала је и да ће, уколико држава обезбеди гранулат, бесплатно произвести грађависнку фолију, која ће након ових непогода, бити од користи мештанима у фази опоравка од поплава.

„У овим тешким тренуцима, морамо да будемо солидарни и да заједничким снагама помогнемо свима онима који су се нашли у невољи, макар онолико колико можемо. Користим прилику да апелујем на све суграђане и све општине које нису захваћене овом елементарном непогодом, да одвоје одређена средства и да се ангажују на прикупљању помоћи, како бисмо данас помогли онима који су тешкој ситуацији и тако помогли и држави“, рекао је председник општине Нова Варош Димитрије Пауновић и додао да ће сакупљена помоћ бити достављена најугроженијим местима у Србији, по приоритету који буду који буде одредио Црвени Крст Србије.