Вести

Општина преузела имовину бивше “Инове”

Општина Нова Варош купила је давно закатанчене хале бивше Фабрике намештаја “Инова” у Кокином Броду, на основу договора са њиховим власником а који су недавно аминовали одборници. Општина ће купљени комплекс преуреди у индустријску зону, једину у крају, и понуди га привредницима. 

           Општина је купила само празне фабричке хале али не и машине које је бивши власник Рајко Шотра, бизнисмен из Београда, недавно распродао у старо гвожђе.

           Око 36.000 квадрата уз магистралу за море коштаће 66,2 милиона динара (што је око 540 хиљада евра ) пошто власник Рајко Шотра од купопродајне цене која износи 145,2 милиона динара (око 1,2 милиона евра) општини  врати  78,9 милиона динара дуга на име накнаде за коришћење градског грађевинског земљишта и пореза на имовину.

           Према процени судских вештака, вредност хала је 351,6 милиона динара. Купљеним простором управљаће радно тело које је недавно именовала Скупштина општине а у коме су представници и власти и опозиције.

           Имовину бивше “Инове” у стечају, Шотра је пре девет година купио за 1,3 милиона евра како би наводно овде направио филмски студио.