Вести

ОТВОРЕН ОМЛАДИНСКИ ЦЕНТАР

      Државни секретар у Министарству за омладину и спорт Ненад Боровчанин и координатор нововарошке Канцеларије за младе Бранко Пуцаревић,  отворили су пре неколико дана у Новој Вароши Омладински центар, који се налази на трећем спрату хотела „Панорама“. Опремање овог кутка за младе, средствима од око 1,6 милиона динара, финансирали су ресорно министарство, компанија „Теленор“ и Група 484, док је простор обезбедила Општина Нова Варош.

    - У оквиру Омладинског центра, млади Нововарошани моћи се да се окупљају и друже, али и да се кроз различите програме едукују и образују. За своје  идеје и активности, и у наредном периоду имаће институционалну подршку – истакао је Боровчанин на свечаности поводом отварања Омладинског центра, којој је, поред општинских челника Димитрија Пауновића,Ивана Младеновића и Бранислава Дилпарића, представника школа, јавних предузећа и државних органа и институција, присуствовао и шеф делегације Европске уније у Србији Мајкл Девенпорт. – Осим савремено опремљених просторија, важно је и какве ћете програме спроводити у оквиру Омладинског центра. Обзиром да се млади у Новој Вароши и читавој Србији налазе пред бројним изазовима, посебно на пољу запошљавања, трудите се да ваше активности буду што бројније, идеје конструктивније, а  пројекти што  квалитетнији – поручио је нашим младим суграђанима амбасадор Девенпорт.

       Успех у раду Центра, уз обећање да ће локална самоуправа наставити да подржава КЗМ , као и корисне и позитивне иницијативе младих у златарском крају, председник општине Димитрије Пауновић оценио је да су опремањем овог кутка створени предуслови да овдашња, иначе, активна омладинска мрежа , ојача своје капацитете.

      Отварање Омладинског центра, а у оквиру пројекта КЗМ „Кутак за све - успостављање рада клуба за младе“, ресорно министарство подржало је са 700.000 динара, компанија „Теленор“ донирала је 625.000, док је Група 484  обезбедила средства од око 280.000 динара.

    – Овим пројектом КЗМ ће унапредити свој рад и проширити лепезу активности, а под окриљем Омладинског центра реализоваће се бројне креативне радионице, курсеви и обуке – истиче Бранко Пуцаревић , координатор нововарошке КЗМ.