Вести

ОТВОРЕНА ПЕШАЧКО-БИЦИКЛИСТИЧКА СТАЗА

Изградњу и опремање стазе од насеља Шопот до туристичке зоне на Златару, средствима од око 5,5 милиона динара, финансирали Општина Нова Варош и Министарство омладине и спорта

Државни секретар у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић и председник општине Нова Варош Димитрије Пауновић свечано су, у недељу 1. новембра, отворили тек изграђену пешачко-бициклистичку стазу, која се у дужини од око два километра простире од насеља Шанац до туристичке зоне на Златару. Инвестицију, укупно вредну око 5,5 милиона динара, заједнички су финансирали Општина Нова Варош и Министарство омладине и спорта у оквиру пројекта Канцеларије за младе „На корак до врха“.

  - Реализацијом овог пројекта млади су добили идеалан простор за квалитетно провођење слободног времена и упражњавање здравих стилова живота .Стазу, која је осветљена и употпуњена додатним садржајима попут билборда, клупа за одмор и слично, користићемо и за организовање бројних спортских и других садржаја, као што су кросеви, јавни тренинзи, радионице у природи – истакао је координатор КЗМ  Бранко Пуцаревић.

Државни секретар у МОС Предраг Перуничић подсетио је да ово није први, а ни последњи пројекат на коме сарађују Општина Нова Варош и ресорно министарство. – Подстицај развоја рекреативног спорта, што већа масовност у спорту  и укључивање младих у спортске активности спадају у темеље нове Стратегије развоја спорта у Србији. Зато је овај пројекат и препознат као значајан јер афимирмише здрав начин живота младих који су наш највећи потенцијал – истакао је Перуничић.

Председник општине Нова Варош Димитрије Пауновић оценио је да је изградња стазе вишеструко корисна, како за младе, тако и за госте који долазе у наш крај јер повезује град са туристичком зоном на Златару.

 

Завршницу пројекта „На корак до врха“ обележио је, иначе, крос за младе, одржан након церемоније отварања стазе, у коме је учествовало око 80 нововарошких основаца и средњошколаца.