Вести

Почели радови на изградњи трансфер станице "Бањица".

Министарка заштите животне средине, Ирена Вујовић je заједно са председником те општине Радосавом Васиљевићем, обишла започете радове на изградњи трансфер станице "Бањица".

 

Депонија Стањевине, деценијски проблем грађана Пријепоља, затворена је прошле године и њена санација ће бити завршена до половине јуна а по завршетку радова на простору некадашњег сметлишта бити засађени четинари.

„Kада смо затворили Стањевине, а отпад из Пријепоља привремено преусмерили на депонију у Прибој, грађанима смо дали чврсте гаранције да ћемо ове године започети изградњу трансфер станице у Новој Вароши, на коју се дуго чекало. Обећање смо испунили. Градња је започета и трансфер станица ће бити завршена у октобру ове године“, изјавила је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић.

Изградња трансфер станице први корак у решавању проблема одлагања отпада из Пријепоља, Прибоја, Нове Вароши и Сјенице, а следећи је изградња регионалног система за управљање отпадом, за шта је предуслов управо изградња трансфер станице.

„Зелене инвестиције у овом делу Србије тек следе, јер је у плану изградња пречистача отпадних вода и канализационе мреже. Kада буду завршени пројекти, грађани ће осетити разлику у квалитету животне средине и то је циљ којем смо посвећени“, нагласила је Вујовић.

Она је додала да су ове године значајна средства уложена и у пројекте за побољшање квалитета ваздуха, као и да је ресорно министарство издвојило 70 милиона динара за три општине, за решавање проблема отпада на Лиму, постављењем плутајућих брана.