Вести

ПОМОЋ СТУДЕНТИМА И СРЕДЊОШКОЛЦИМА

Општина Нова Варош доделила је путем конкурса новчане награде за 37 студената и 55 ученика средњих школа.

На свечаности, коју је Општинска управа уприличила у понедељак 14. децембра у просторијама локалног парламента, једнократна помоћ у износу од 38.000 динара уручена је редовним буџетским студентима основних и мастер студија са просечном оценом изнад 8,5, који нису преносили испите из претходне године и школују се на државним универзитетима у Републици Србији. Том приликом је са по 6.000 динара награђено и 55 ученика овдашњих средњих школа који су претходну школску годину завршили са свим петицама.

Локална самоуправа је за једнократне новчане награде студентима из општинског буџета за ову годину издвојила средства од 1,5 милиона динара, а за средњошколце 350.000 динара. За признања и награде најуспешнијим академцима и ђацима, додељених поводом општинског празника, издвојено је додатних 200.000 динара.

– Успешни студенти и ђаци, чији су изванредни резултати вредни поштовања, најдрагоценији су део наше заједнице. Новчаним наградама и овом скромном свечаношћу желимо да им пошаљемо поруку да их друштво није заборавило и да рачунамо да ће се, након завршених факултета, вратити у свој завичај и помоћи му у његовом даљем развоју у афирмацији. Потенцијала имамо, потребни су нам млади у успешни како би Нова Варош у блиској перспективи поново постала препознатљива, како у земљи, тако и у региону и шире – казао је предесдник Скупштине општине Бранислав Дилпарић на свечаности поводом доделе награда најуспешнијим академцима и средњошколцима, којој су поред добитника и њихових родитеља, присуствовали и начелница Општинске управе Ружа Матовић и шефица финансијске службе Мирјана Ћировић.

Иначе, једнократну новчану помоћ студентима и ђацима средњих школа Општина Нова Варош, на основу одлуке градског парламента, додељује, иначе, већ неколико година уназад и досада је подељено преко 700 студентских и ученичких стипендија