Вести

Радосав Васиљевић на челу Нове Вароши и наредне четири године

За председника општине Нова Варош изабран је Радосав Васиљевић, коме је ово други мандат, за њега је гласало 17 одборника, против је било шест док четворо није гласало. Заменик председника општине, нареде четири године, биће др Бранко Бјелић, за чији избор као и за избор Општинског већа је гласало 19 одборника, против је било пет док троје није гласало.

„Стојимо и даље иза програма наше коалиционе листе, који смо представили нашим грађанима још у јуну ове године. Наставићемо са капиталним улагањима за добробит бољих услова живота и здравља наше деце. До 2025. урадићемо још 450 км нових путева а реконструисаћемо и 70 км водоводне и канализационе мреже и то комплетну градску део сеоске а завршиће се и водовод у МЗ Божетићи. Изградићемо постројење за пречишћавање отпадних вода, а наставићемо са подизањем капацитета електро мреже у туристичким и индустријским зонама, као и још четири трафо станице. Укупно ћемо уложити 20 милиона динара. У нову градску котларницу ОШ Живко Љујић, као приоритетни пројекат уложиће се 175 милиона динара, и још 300 за градске постанице и топловоде. У опремање и адаптацију објеката задравствен заштите биће уложено 25 милиона динара. У наредних пет година у туристичку инфраструктуру и садржаја на Златар и на Увачким језерима, градско клизалиште и скијалиште биће уложено милион евра. Наставиће се улагање у опремање и реконструкцију вртића, основних и средњих школа са планираном инвестицијом од 250 милиона динара. До 2025. биће уложено 21 милиона динара у изградњу три дечија игралишта у градској средини Зебиновац, Браношевац и Шанац. У спортску инфраструктуру биће уложено 66 милиона динара и то у градски стадион, спортске терене за омладину и спорт у градској и сеоским срединама. Планирана је и санација зграде Дома културе Јова Томић и опремање библиотеке и музеја”, рекао је Васиљевић додајући да ће овај план и програм бити у целости спроведен до крја 2025.

За чланове Општинског већа изгласани су Адмира Џанић, Веселин Мијовић, Ћамил Чичић, Иван Мандић, Фико Авдић, Александар Шалипур и Данко Пушичић.

На данашњем скупштинском заседању изабран је и в.д. директор ТО „Златар” Бранко Пуцаревић, као и УО организације. Именована је Мандатно-имунитетска комисија и усвојене измене Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и поилтике руралног развоја општине. Такође, је именована Kомисија за измену пословника скупштине општине Нова Варош.