Вести

Расписан тендер за Трансфер станицу „Бањица“

Расписан тендер за изградњу трансфер станице чврстог комуналног отпада са рециклажним двориштем у селу Челице, а рок за достављање понуда је 15. април. На њој ће се прихватати и претоварати отпад са територије општина Нове Варош, Пријепоље и Прибој и терати даље на регионалну депонију „Дубоко“ код Ужица. Трансфер станица градиће се на простору будуће регионалне санитарне депоније „Бањица“ у долини Лима, и то по најсавременијим технологијама које се примјењују у земљама Европске Уније.

 

 

Како је раније саопштено, Укупна вредност пројекта је 160 милиона динара, а план је да трансфер станица буде стављена у функцију најкасније у пролеће 2022. године.

 

-Поред грађевинских радова, пројектом је предвиђено и њено опремање, као и куповина контејнера и камиона за превоз отпада до Ужица.

 

Радиће се и нови далековод, водовод и приступни пут на магистралу Бистрица-Прибој- изјавио је Љубенко Васиљевић, директор Регионалне санитарне депоније „Бањица“. Док трансфер станица не заживи, отпад из ове три општине одлагаће се на несаниратној депонији „Дупоки поток“ код Прибоја.