Вести

Развој туризма

У Новој Вароши представљен је пројекат "Кључ унапређења регионалног ланца вредности у туризму" , који ће финансирати америчка Агенција за међународну сарадњу (УСАИД), док ће подухват реализовати Регионална развојна агенција Златибор.

 Пројекат, како је речено, између осталог, подразумева повећање заступљености домаћих производа и целокупно унапређење регионалног ланца вредности туризма.

Директор УСАИД-а, Хауард Окман, каже да је циљ овог програма економски развој Србије, а он се спроводи у 32 општине у нашој земљи и заступљен је у свим регионима. "Нововарошка област има велики потенцијал за економски раст који ће спречити и исељавање младих људи са овог подручја", навео је он у изјави Гласу западне Србије.

Председник општине Нова Варош, Димитрије Пауновић (СНС)је истакао важност овог подухвата, јер он, како је рекао, значи обезбеђивање егзистенције мештанима кроз радно ангажовање. "Упошљавањем људи ствараће се нове вредности и биће коришћене у туризму који представља карику развоја наше општине", закључио је он.