Вести

Селаковић: Председник жели да буде са својим народом и да пошаље поруку јединства

Генерални секретар председника Србије Никола Селаковић изјавио је да ће у наредних 24 до 36 сати бити познато да ли ће председник Србије Александар Вучић ићи у Црну Гору.

 Селаковић је рекао да ће посета, која још није званично најављена, бити најављена када председнк донесе коначну одлуку о томе.

 "Да ли ће до посете доћи или не потребно је паметно промислити. У наредних 24 до 36 сати председник ће саопштити да ли ће ићи или не, с обзиром да има оних који не би волели да виде председика међу својим народом", рекао је Селаковић.

 Упитан о карактеру посете, Селаковић каже да Вучић иде да се види са својим сународницима, да не иде у званичну посету, јер би то подразумевало сусрет са шефом црногорске државе.

 Рекао је да ће вероватно председник ићи на север, али да о томе још није донета одлука.

 Председник жели да буде са својим народом и да пошаље поруку јединства, рекао је Селаковић и додао да посета представља подршку показаном јединству српског народа.

 Селаковић је подсетио да је председник Вучић зачетник идеје да се покаже постојање јединства српског народа.

 "Српски народ је за њега јединствен и недељив и у култури, писму, језику и вери, а оличење тог јединства је СПЦ", рекао је Селаковић и додао да је управо за такву одлуку да Бадњи дан проведе са нашим народом и сународницима добио благослов од патријарха Иринеја.

 Додао је да је очигледно је да постоје и неке групе којима та порука јединства не одговора и да са тих страна долазе гласови који нису усмерени на поруку председника о јединственом и недељивом српском народу.

 На питање зашто председник у овом тренутку планира да иде у Црну Гору, Селаковић је додао је то осетљив тренутак када српски народ на цивилизован начин показује несагласност са чином владе да усвоји Закон о верским слободама.

 Са друге стране имате празник мира, празник који доноси мир, налагање бадањака српски традиционални чин, рекао је Селавковић и додао да такав тренутак не оставља простор за било какво политиканство.

 На питање да ли је Вучићев одлазак у Црну Гору подршка незадовољству грађана, Селаковић је рекао да је посета подршка показаном јединству српског народа.

 Додао је и да свако ту вест може да тумачи како хоће, али да председник хоће да буде са својим народом и хоће да пошаље поруку једиства.

 Председник жели да подржи свој народ да покаже да је заједно са њима и када је добро и када је лоше, рекао је Селаквоцих и додао да Срби у овом тренутку сматрају да је лоше.

 Према његовим речима, председник ничим не провоцирајући жели да буде уз свој народ, поштујући суверенитет Црне Горе,

 На питање да ли та посета може да буде мач са две оштрице, Селаквић каже да у политици може све да буде изврнуто наопачке и показано као мач са две оштрице.

 "Али има и нешто што је интерес српског народа, да сачува духовну икултуну бастину, идентитет, а као што рекох Србија је матична држава и председник има дужност да показује осећања за оно шта наши људи ван србије осећају", рекао је Слеаковић.

 Додао је да Србија никада не би ни помислила да донесе такав закон.

 Рекао је да постоје озбиљна правна и дипломатска средства којима ће се Србија борити против омитања имовине СПЦ, рекао је Селаковић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг