Вести

Снег се износи из града, чисте се сеоски путеви

Снег се износи из града, чисте се сеоски путеви

У Новој Вароши је почела акција одвожења снега из ширег центра града. Тешка механизација ангажована је и на чишћењу сеоских путева, а на терену су и радници локалне Електродистрибуције јер су поједини планински засеоци и даље без струје. У школи у Јасенову ни данас нема наставе.

Снег се у граду уклања са коловоза и тротоара у две централне градске улице, Карађорђевој и Светог Саве, а поред Комуналног предузећа ангажована је и механизација приватника.

-Ситуација је пуно боља него јуче. Падавине су коначно стале, што путарима олакшава посао, а струја је стигла и у већину домова. Данас смо почели и са изношењем снега из града, јер су улице и тротоари затрпани због чега су у проблему и возачи и пешаци. Док траје ова акција на снази је и забрана паркирања у централним градским улицама – каже предсеник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Због проблема са снегом од јуче је у општини Нова Варош на снази ванредна ситуација. Како би села избавили из снежне блокаде, у акцију чишћења су се укључили и мештани.