Вести

У буџету 694 милиона

           Одборници Скупштине општине, гласовима владајуће већине, усвојили су општински буждет за 2014. годину који ће за читавих 120,5 милиона динара бити мањи од пројектованог буџет за ову годину. У наредних 12 месеци у општинску касу требало би да се слије 694,5 милиона динара, од чега 620,6 из буџетских и 73,8 милиона динара из такозваних осталих извора прихода.

          - За разлику од буџета за ову који је био прегломазан и као такав није ни могао да се у потпуности реализује, буџет за наредну годину урађен је на реалним основама. Он је значајно мањи јер су законом укинуде накнаде за коришћење грађевинског земљишта, а мање пара слиће се и од пореза на зараде. Мада смо гледали да у потрошњи будемо скромни, неће трпети буџетски корсиници – рекао је председник општине Димитрије Пауновић.

           Највише средстава из општинског буџета и у наредној години добиће Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу – 143, 17 милиона динара, а значајна средства ( 55,1 милиона динара) опредељена су и за Туристичко-спорстки центар „Златар“. Туристичка организација, која је закупац хотела „Панорама“, за своје активности имаће и додатна 42 милиона динара властитих прихода. За рад спорских клубова из буџета ће бити издвојено 20 милиона динара, док је седам милиона динара опредељено за накнаде новорођенчадима. Четири милиона динара планирано је за незапослене породиље, а три милиона динара за самохране родитеље.

          - Средства за подстицај наталитета већа су него у овој години, а измену ће вероватно претрпети правилник о додели субвенција. Начин расподеле пара самохраним родитељима утврдиће Центар за социјални рад – рекао је Пуновић.