Вести

УСПОСТАВЉАЊЕ ЧВРШЋЕ САРАДЊЕ

Директор Привредне коморе Србије Саша Влаисављевић и потпредседник Раша Ристивојевић, боравили су , у петак 11. октобра , у радној посети општини Нова Варош. У готово двосатном разговору са председником општине Димитријем Пауновићем и неколицином угледних привредника размотрени су  модели успостављања  чвршће сарадње између  локалне самоуправе и ПКС.

Окосница рада Привредне коморе Србије у наредном периоду биће успостављање новог коморског система, са циљем да она у правом смислу речи постане спона и медијатор између Владе, институција и привредника. Идеја је и да се ПКС отвори према привреди, а не да од ње буде отуђена, као и да покуша да интегрише привредне субјекте, јер пад привредних активности не може да генерише напредак у друштву – истакао је Ристивојевић, и поручио нововарошким челницима и привредницима да су им  врата ПКС широм отворена.

Председник општине Нова Варош Димитрије Пауновић захвалио се на посети, и затражио подршку ПКС, како локалним предузетницима, тако и у повезивању са надлежним државним органима и институцијама, које често, како је истакао, окрећу леђа малим срединама каква је нововарошка. Састанку су присуствовали и привредници Војко Пурић, власник локалног путарског предузећа, Фико Авдић, директор и власник фирме за производњу и продају кондиторских производа, и Данко Пушичић, власник више разнородних породичних предузећа. Они су представнике ПКС упознали са тешком привредном ситуацијом у златарском крају, погоршаном након неуспелих приватизација пре десетак година, углавном из стечаја.