Вести

УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА – ВИШЕ НОВЦА ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ

Одборници Скупштине општине Нова Варош усвојили су ребаланс буџета, први у овој години, чиме је локална каса увећана за нешто више од 137,5 милиона динара. Одборници су усвојили и План генералне регулације за Нову Варош.

-Буџет Нове Вароши је увећан за 137.590.000 динара. Углавном је реч о неутрошеним средствима из прошле године која ће бити распоређена, делом за изградњу  инфраструктуре, коју је власт остала дужна грађанима прошле године – казао је председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Након скоро три године од доношења одлуке о приступању измени, у четвртак су усвојене измене и допуне Плана генералне регулације за седиште ЈЛС Нова Варош.

-Основни циљ усвајања ове одлуке је стварање планског основа за унапређење планираног саобраћајног решења и усклађивање са фактичким стањем, унапређење комуналне инфраструктуре али и подстицај развоја туризма кроз планирану градњу. Напокон се стичу услови за изградњу кружног тока на Браношевцу за шта се помоћ очекује од Министарства грађевинарства – појашњава Васиљевић.

Један од пројеката је изградња туристичко-визиторског центра у близини бране Растоке. Према речима представника локалне самоуправе, пројекат је добио грађевинску дозволу и све потребне сагласности, остаје да се види како ће се обезбедити средства.

На последњој седници Скупштине општине Нова Варош усвојени су извештаји о раду за прошлу годину ЈKП 3. септембар, Регионалне санитарне депоније Бањица, Енергије Златар , затим извештаји о раду за прошлу и програми рада за 2023. годину ТО Златар и Цетра за социјални рад.