Вести

ВУЧИЋ: ПУТЕВИ ЋЕ ДОДАТНО УНАПРЕДИТИ ТУРИЗАМ У ЗАПАДНОЈ СРБИЈИ

Београд – Председник Србије Александар Вучић вечерас је званично отворио 44. Сајам туризма у Београду. Он је одмах након церемоније отварања кренуо у обилазак штандова бројних туристичких организација из целе Србије

Посебну пажњу посветио је штанду Регије западне Србије и изразио задовољство што наступају удружени.

„Браво, ту је и Моравички и Златиборски округ“, на шта му је директорка ТО Пријепоље одговорила „Ово је најлепша регија у Србији“.

Председник је одговорио да не може то да потврди јер су за њега сви делови Србије пођеднако лепи, алу да је западна Србија фантастична.

Kад завршимо аутопут до Пожеге све ће бити још боље“, казао је Вучић и додао да још много тога треба да се уради за Пријепоље које толико тога има да понуди, као и да ће бити још улагања у Прибојску Бању до које је урађен пут од Kокиног Брода.

Директор ТО Златар Бранко Пуцаревић замолио је председника државе да се скијалиште на Златару додатно уреди, а председник је обећао помоћ.

Председник Вучић је затим обишао штанд ТО Чачак где је са директором ТО Војином Јаковљевићем поразговарао о градњи видиковца на Kаблару.

Градићемо то стаклено чудо, али ја не смем на то изаћи, али хвала Богу има ко сме“, рекао је Вучић.

Вучић је обишао штандове у пратњу министра туризма Хусеина Мемића, министра финансија Синише Малог и кинеске амбасадорке Чен Бо.